Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect finantat din bani europeni, amenintat de neintelegerile dintre firmele implicate

"Drumul Apelor Minerale", un proiect comun al judetelor Harghita si Covasna, finantat din fonduri europene, sufera amanari de peste cinci luni din cauza neintelegerilor in efectuarea tranzactiilor dintre firmele implicate.

In acest sens, Consiliile Judetene au solicitat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei sa intervina in rezolvarea problemei, pentru a putea demara cat mai repede lucrarile la proiect.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, si omologul sau din Harghita, Borboly Csaba, au prezentat vineri ministrului Vasile Blaga trei variante de solutionare a problemei, dintre care una se refera la implicarea Ministerului pentru a ajunge la un consens intre cele doua firme implicate in proiect.

Cea de-a doua solutie inaintata de acestia prevede ca executantul sa fie liderul programului, avand dreptul de a incasa banii aferenti executarii lucrarii. In cazul in care niciuna dintre solutiile propuse nu vor fi aplicate, autoritatile vor cere rezilierea contractului, ca solutie finala.

Proiectul "Drumul Apelor Minerale", in valoare de 10 milioane euro, sufera intarzieri de peste cinci luni, din cauza neintelegerilor din consortiul de intreprinzatori, lucrarile fiind programate sa demareze pe 24 martie 2009.

Proiectul prevede reabilitarea vechilor statiuni turistice aflate in paragina, prin executia unor cladiri pentru bai, pavilioane de odihna si statii de epurare, reamenajarea izvoarelor, amenajarea alimentarilor cu apa si realizarea iluminatului exterior.

Sursa: www.newschannel.ro

Vizualizări: 90