Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Promovarea bunelor relatii trasfrontaliere prin activitati culturale, turistice si sportive

Primaria comunei Denta anunta finalizarea proiectului “Promovarea bunelor relatii trasfrontaliere prin activitati culturale, turistice si sportive” finantat prin Programul de Vecinatate Romania - Serbia 2004 - 2006, Phare CBC si avand ca partener principal Gimnaziul “Borislav Petrov Braca” din Vrsac (Republica Serbia). Alti parteneri in acest proiect au fost : Scoala Generala cu clasele I-VII Denta ” si Asociatia Umanitara “Zlat Bres”. Proiectul a fost derulat timp de 12 luni, in perioada 17.09.2008 - 17.09.2009, cu un buget de 50.980 euro, din care 82,52% finantare externa.

Prin implementarea proiectului s-a urmarit crearea unui portofoliu operational de activitati culturale, sportive si turistice la nivelul comunitatilor din localitatile Denta si Vrsac, menite sa incurajeze si sa promoveze cooperarea transfrontaliera comuna, activa, multipla si durabila care sa apropie cele doua comunitati.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

  •  dezvoltarea capacitatii colectivitatilor locale in gestionarea mai eficienta a fondurilor disponibile in scopul organizarii si promovarii unor activitatii cultural-artistice, sportive si turistice, prin crearea unor parteneriate de durata dintre entitati si grupari din regiunea de frontiera cu Serbia;
  •  crearea si operationalizarea unei retele durabile de comunicare, colaborare si cooperare, la nivel transfrontalier.

Sursa: www.mdrl.ro

Vizualizări: 103