Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Imprumut de 116.2 mil euro de la BDCE pentru reabiliatrea obiectivelor culturale

Sediul Bibliotecii Nationale este unul dintre obiectivele culturale care vor fi reabilitate si modernizate pe baza fondurilor oferite de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Guvernul a aprobat astazi textul Acordului de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in valoare de 116,2 milioane euro, a declarat astazi, la finalul sedintei Executivului, Purtatorul de Cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a precizat ca acest acord reprezinta faza a doua a unui proiect privind reabilitarea si modernizarea institutiilor culturale de interes national. Suma alocata in prima faza a proiectului este de 80 milioane de euro, a afirmat ministrul Culturii.

Alaturi de Biblioteca National vor fi alocate fonduri si pentru Teatrul National, Sala Omnia, Teatrul din Targu-Mures, dar si pentru alte muzee, opere sau filarmonici din intreaga tara, a mai spus Iorgulescu. "in urmatorii doi-trei vom reusi sa finalizam intreaga infrastructura culturala", a declarat ministrul Adrian Iorgulescu.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 28.03.2007

Vizualizări: 106