Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POS Transport a primit acreditarea Comisiei Europene. Incep platile!

Comisia Europeana a acreditat Autoritatea de Management pentru POS Transport, anuntand, totodata, ca, incepand cu luna august 2009, vor fi efectuate primele plati intermediare pentru proiectele finantate in cadrul acestui program.

CE a notificat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii ca documentele de evaluare a Autoritatii de Management si sistemele de gestionare si control pentru POSl Transport sunt conforme cu Regulamentul CE.

POS Transport a fost aprobat in anul 2007, dar Autoritatea de Management nu a fost acreditata in acel an, desi acest demers trebuia sa fie initiat la scurt timp dupa aprobare.

In anul 2008, CE a transmis Ministerului Transporturilor avertismente repetate pentru a asigura sistemele de gestionare si control ale Autoritatii de Management, insa nu au fost luate masurile efective in acest sens, nici la nivelul MTI, nici al institutiilor beneficiare, respectiv CNADNR si CFR SA.

Demersurile necesare au fost luate abia in decursul anului 2009, cand reprezentantii MTI si cei ai CE au deschis o serie de discutii punctuale pentru acreditarea AM POS Transport.

Reprezentantii CE au evaluat pozitiv demersurile intreprinse de MTI – la nivelul ministerului, dar si al CNADNR si CFR S.A. – in gestionarea eficienta a fondurilor europene. Astfel, in acest an au fost modificate organigramele MTI, CNADNR si CFR S.A.; au fost regandite procedurile de lucru intre compartimente si Autoritatea de Management; au fost create unitati de management pentru fiecare proiect in parte.

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 81