Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Achizitii publice: Ofertele cu pret neobisnuit de scazut vor fi considerate inacceptabile. Cum este definit acest pret?

Conform ultimelor modificari legislative cu privire la atribuirea contractelor de achizitie publica, o oferta poate fi considerata inacceptabila in situatia in care aceasta prezinta un pret neobisnuit de scazut pentru ceea ce urmeaza a fi furnizat, prestat sau executat, astfel incat nu se poate asigura indeplinirea contractului la parametrii cantitativi si calitativi solicitati prin caietul de sarcini.

“Pretul neobisnuit de scazut” este definit ca acel pret ofertat, care, fara TVA, reprezinta mai putin de 85% din valoarea estimata a contractului.

O alta varianta de calcul se poate folosi atunci cand in procedura de atribuire exista cel putin cinci oferte valide. In aceasta situatie, un pret neobisnuit de scazut apare atunci cand pretul ofertat reprezinta mai putin de 85% din media aritmetica a ofertelor respective.

Prevederile privind atribuirea contractelor de achizitie publica au fost modificate prin Hotararea de Guvern nr. 834/24.07.2009, publicata in Monitorul Oficial din 27 iulie 2009.

Pentru mai multe informatii, descarca Hotararea de Guvern.

Vizualizări: 168