Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finalizarea proiectului “Next Generation RoUa” in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina

Municipiul Baia Mare, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Maramures, Romania, Consiliul Local Stramtura si Inspectoratul Scolar Teacevo, Ucraina a finalizat proiectul „Next Generation RoUa” finantat prin Programul de Vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006.

In cadrul proiectului au fost instruiti 20 de profesori din judetul Maramures si raionul Teaciv si au fost infiintate si dotate doua centre de consiliere - unul in Baia Mare si altul in Stramtura – Ucraina. De asemenea, in perioada 26 iulie - 1 august, 70 de elevi au participat la tabara de consiliere vocationala desfasurata in Statiunea Suior, dupa care tinerii din Ucraina au petrecut 4 zile in familiile colegilor din Romania. Intre 9-11 august 2009, a fost randul tinerilor din Romania sa viziteze Ucraina, petrecand, de asemenea, 4 zile in familiile prietenilor ucraineni.

In aceasta perioada au fost vizitate si o serie de obiective turistice si economice din cele doua regiuni, cum ar fi: Italsofa, Spitalul Judetean Maramures, Inspectoratul Scolar Maramures, Muzeul de Etnografie Baia Mare, Statiunea Suior, Statiunea Ocna Sugatag, Cimitirul Vesel de la Sapanta, Memorialul Durerii din Sighet, precum si „Centrul Europei” din Rahiv, Muzeul de Ecologie Muntii Maramuresului din Rahiv, Inspectoratul Scolar Teceu si Statiunea balneara Solotvino.

Sursa: MDRL


Vizualizări: 117