Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ungaria sprijina APL-urile din Timis în vederea accesarii finantarilor europene destinate cooperarii transfrontaliere romano - maghiare

Agentia de Dezvoltare Economico–Sociala a judetului Timis anunta finalizarea proiectului intitulat „Sprijinirea autoritatilor publice locale din judetul Timis în vederea pregatirii si elaborarii proiectelor de dezvoltare economico–sociala locala si a accesarii finantarilor din cadrul Programului Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria 2007 - 2013” si finantat prin Programul Romania – Ungaria PHARE CBC 2006 / INTERREG III A.

Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunatatirea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene la nivelul administratiilor publice locale din judetul Timis, prin promovarea oportunitatilor de finantare oferite de Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Ungaria – Romania 2007 – 2013.

Proiectul s-a desfasurat în parteneriat cu Societatea de Utilitate Publica – Agentia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa (DKMT) din Szeged, Ungaria în calitate de partener transfrontalier.

Bugetul total alocat al proiectului a fost de 72.601 Euro, din care Autoritatea Contractanta a finantat suma de 65.196 Euro iar contributia proprie a ADETIM a fost de 7.405 Euro.

Printre rezultatele concrete obtinute se numara organizarea unor seminarii de informare în localitati din judetul Timis, avand drept tematica Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Ungaria – Romania 2007 - 2013. În urma seminariilor si a consultantei ulterioare acordate de catre ADETIM celor interesati s-au elaborat Fise de proiect care vor putea fi folosite de catre administratiile publice locale ale judetului Timis la accesarea finantarilor oferite de programul mentionat.

Sursa: MDRL

Vizualizări: 113