Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„Spiritul Dunarii” a ajuns la final

Muzeul de Arta Constanta organizeaza in cadrul proiectului “Spiritul Dunarii” - Fluviul Dunarea, factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, simpozionul final in zilele de 30 - 31 iulie 2009, ora 10.00, la sediul Muzeului de Arta Constanta din B-dul Tomis, nr. 82-84.

Muzeul de Arta Constanta a implementat proiectul „Spiritul Dunarii” - Fluviul Dunarea, factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, finantat de UE prin Programul Phare CBC Romania-Bulgaria 2006, in parteneriat cu Galeria de Arta Ruse, Bulgaria si Muzeul “Dunarii de Jos” Calarasi.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a contribui la intensificarea cooperarii culturale transfrontaliere si a cunoasterii reciproce intre comunitatile oraselor Constanta, Calarasi si Ruse, cu impact direct asupra valorificarii si evidentierii elementelor specifice Dunarii.

Simpozionul final are ca scop finalizarea eforturilor de promovare a valorilor legate de Dunare, ca factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, prin prezentarea concluziilor proiectului. Rolul acestei prezentari este de a facilita networking-ul intre diferiti actori locali care dovedesc deschidere fata de cooperarea transfrontaliera, prin asumarea planului de stimulare a activitatilor transfrontaliere si prin implicarea lor viitoare in dezvoltarea de noi proiecte de mai mare anvergura legate de simbolul european pe care-l reprezinta Dunarea.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt comunitatile locale din cele trei orase, turistii si vizitatorii muzeelor partenere, precum si autoritatile publice si alti actori ai dezvoltarii locale cu responsabilitati in domeniile economic, cultural si educational.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 110