Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Microintreprinderile pot depune din august proiecte pentru finantare!

La inceputul lunii august va fi relansata depunerea de proiecte in cadrul POR, Axa 4, DMI 4.3. Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, a declarat astazi, 22 iulie 2009, Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei, Vasile Blaga.

Conform declaratiilor directorului AM POR, Gabriel Friptu, acest nou apel de proiecte va fi unul cu depunere continua, iar solicitantii vor putea beneficia de o prefinantare de 35%. De asemenea, este posibil ca noul Ghid al Solicitantului sa cuprinda si modificari privind codurile CAEN eligibile, urmand ca in saptamanile urmatoare sa aiba loc consultari cu reprezentantii AM POSCCE si AM PNDR.

Evaluarea proiectelor depuse in 2008 de microintreprinderi nu s-a incheiat!

In ceea ce priveste apelul de proiecte pentru sprijinirea microintreprinderilor lansat in anul 2008, Vasile Blaga a precizat ca evaluarea proiectelor nu s-a incheiat, circa 20 de proiecte aflandu-se, inca, in procesul de evaluare.

40 de zile pentru rambursarea cheltuielilor

Pana in prezent au fost depuse 10-12 cereri de rambursare de catre beneficiarii DMI 4.3., durata de timp dintre depunerea cererii de rambursare si intrarea efectiva a banilor in cont fiind de 40 de zile. Ministrul dezvoltarii a subliniat ca “pe viitor, se doreste reducerea acestei perioade”.

In ceea ce priveste implementarea proiectelor deja contractate, “principala problema cu care se confrunta beneficiarii privati este reprezentata de asigurarea cash-flow-ului necesar si mentinerea unei relatii corespunzatoare cu banca. La aceasta se adauga si fluctuatiile aparute pe piata care pot conduce la pierderea coerentei proiectului”, a declarat Gabriel Friptu, directorul AM POR.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 114