Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Imprumut BERD pentru Complexul Energetic Turceni

In data de 21 iulie 2009, s-a semnat acordul de imprumut intre Complexul Energetic Turceni si BERD pentru reabilitarea si modernizarea blocului energetic nr. 6

Finantarea, in valoare de 170 milioane euro este destinata reabilitarii si modernizarii unei unitati de generare a energiei a complexului energetic Turceni. Aceasta va contribui la reducerea nivelului de emisii daunatoare de gaze de sera si va intari pozitia complexului energetic Turceni pe o piata a energiei din ce in ce mai competitiva.

Imprumutul a fost suprasubscris, ceea ce va permite BERD si Complexului Energetic Turceni sa mareasca finantarea de la 150 milioane euro la 170 milioane euro. BERD va acorda 80 milioane euro, iar 70 milioane euro vor fi sindicalizate de la un grup de banci comerciale, din care fac parte Erste Bank, Societe Generale, UniCredit si Intesa Sanpaolo. Banca de Comert si Dezvoltare a Regiunii Marii Negre va oferi un imprumut paralel de 20 milioane euro. Costurile suplimentare ale proiectului vor fi suportate de catre complexul energetic Turceni din surse proprii.

Prin acest proiect, al carui cost total este estimat la 224 millioane euro, se au in vedere proiectarea, achizitionarea, punerea in functiune si instalarea echipamentelor necesare pentru modernizarea Unitatii 6. Dupa finalizarea lucrarilor, unitatea modernizata se va numara printre centralele termice cu cel mai redus nivel de emisii de carbon din Europa, si se va conforma standardelor de mediu din Uniunea Europeana. Reformele implementate cu succes precum si liberalizarea pietei energie au facut din Romania un lider regional in domeniul energiei.

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 81