Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Certificarea AM POSDRU, pas important in cresterea credibilitatii autoritatilor romane privind gestionarea fondurilor

Comisia Europeana a certificat faptul ca AM POSDRU , directie generala din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, indeplineste cerintele UE in privinta sistemului de management si control al fondurilor europene.

Aceasta certificare oficiala este un pas important facut de autoritatile romane spre castigarea credibilitatii in fata oficialilor de la Bruxelles in privinta bunei gestionari a banilor destinati Romaniei din FSE.

Totodata, indeplinirea criteriilor UE in privinta sistemului de management si control al fondurilor europene face ca Romania sa devina eligibila pentru a cere Comisiei Europene rambursarea cheltuielilor facute de beneficiarii proiectelor aprobate in cadrul liniilor de finantare ale POSDRU.

In Uniunea Europeana opereaza circa 150 de autoritati de management care gestioneaza sume alocate din FSE, dar dintre acestea doar o treime au obtinut certificarea sistemului de management si control, Romania numarandu-se printre acestea.

Certificarea sistemului de management si control vine ca urmare a unui audit efectuat de experti europeni asupra functionarii AMPOSDRU. „Pe baza examinarii efectuate, Comisia Europeana considera documentele de evaluare a conformitatii acceptabile, si, prin urmare, considera drept satisfacatoare conformitatea sistemelor de gestionare si control aplicate POSDRU cu prevederile Regulamentului CE nr. 1083/2006. In consecinta, conditia pentru efectuarea primei plati intermediare este indeplinita”, se arata intr-o adresa trimisa AM POSDRU de Lenia Samuel, director general adjunct al Directiei Generale Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse din cadrul Comisiei Europene.

Sursa: www.fseromania.ro

Vizualizări: 109