Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aproximativ 50 mil euro pentru Proiectul privind infrastructura municipala in domeniul protectiei mediulu

Doua proiecte privind infrastructura municipala in domeniul protectiei mediului, implementate in Dambovita si Galati, vor fi finantate dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana de Investitii. Guvernul a aprobat astazi contractul de finantare intre Romania si BEI pentru Proiectul privind infrastructura municipala in domeniul protectiei mediului.

Proiectul are drept scop dezvoltarea infrastructurii de mediu in vederea imbunatatirii, protejarii si mentinerii calitatii mediului in judetul Dambovita si municipiul Galati si este prevazut sa se finalizeze pana in 2011.

Costul total net al Proiectului este de 49.803.000 euro. Finantarea va fi asigurata in valoare de 12.223.500 euro din imprumutul acordat de BEI, suma de 36.670.500 euro provine din fonduri ISPA si din suma de 909.000 euro din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale respective.

imprumutul BEI este acordat pe o perioada de 25 de ani, din care 6 ani perioada de gratie, in conditii de creditare avantajoase.

in cadrul subproiectului privind reabilitarea sistemului de colectare, transport, tratare si depozitare a deseurilor solide din judetul Dambovita vor fi construite depozite ecologice la Aninoasa si Titu, vor fi inchise si reabilitate 6 depozite necontrolate si 77 de gropi de gunoi ilegale si vor fi realizate 3.400 puncte de pre-colectare a deseurilor menajere, achizitionate masini de colectare a deseurilor si containerelor.

Prin subproiectul privind sistemul integrat de management al deseurilor in municipiul Galati si zonele invecinate se are in vedere inchiderea depozitului ecologic existent la Tighina si construirea unui nou depozit intr-o zona adiacenta, construirea unui centru de sortare si a unei uzine de producere a compostului, construirea a doua puncte de colectare a deseurilor menajere si a materialelor reciclabile, achizitionarea de masini de colectare a deseurilor si containere.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 21.03.2007

Vizualizări: 99