Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru integrarea serviciilor de e-guvernare

Proiectul „Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in Sistemul Electronic National” depus de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) la Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale a fost selectat si aprobat, in vederea acordarii finantarii.

Proiectul a fost depus in luna noiembrie 2008 in cadrul POSCCE , Axa 3 „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”, DMI 3.2 „Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice moderne” , Operatiunea 3.2.1. „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.

Obiectivul general il constituie cresterea calitatii serviciilor oferite de administratia publica centrala catre cetateni, mediul de afaceri si institutiile publice.

In valoare totala de 19.842.258,94 lei, din care 16.346.402,42 lei o reprezinta finantarea nerambursabila, el are in vedere, in mod concret,  realizarea unei platforme informatice in vederea implementarii Punctului de Contact Unic electronic (PCU electronic) si a conceptului One-Stop Shop pentru guvernarea electronica.

PCU electronic este un sistem informatic prin intermediul caruia persoanele juridice din toate statele membre U.E. vor putea obtine, online, autorizatiile necesare in vederea desfasurarii activitatilor de prestare de servicii in Romania. Astfel, prin PCU electronic, se vor derula prin mijloace electronice toate procedurile si formalitatile necesare inregistrarii, autorizarii si desfasurarii unei activitati de prestare de servicii pe teritoriul Romaniei.

Prin One-Stop Shop persoanele fizice si juridice din Romania vor avea posibilitatea de a interactiona cu administratia publica printr-un singur punct electronic. Sistemul va permite cetatenilor accesul la serviciile de e-guvernare si va facilita schimbul de informatii si documente intre institutiile publice.

Sursa: Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale

Vizualizări: 111