Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Stadiul POSCCE: 27 de operatiuni lansate, suma alocata fiind de 1.177 milioane euro

La reuniunea Comitetului de Monitorizare ce a avut loc marti, 16 iunie a.c., reprezentanţii Autorităţii de Management şi ai Organismelor Intermediare pentru POS CCE au susţinut prezentări referitoare la stadiul implementării programului pentru fiecare dintre cele 5 axe prioritare.

Astfel, in cadrul primelor patru axe prioritare s-au lansat, până la data de 5 iunie 2009, 27 de operaţiuni dintr-un total de 35. Prin intermediul acestor operaţiuni, s-au alocat 1.177,14 milioane euro, ceea ce reprezintă 39,09% din bugetul total al POS CCE (cca 3 miliarde euro).Valoarea totală a finanţării solicitate pentru cele 3.072 proiecte depuse este de 9.711.325.680 lei.

In cadrul reuniunii CM a fost aprobat Raportul Anual de Implementare a POS - CCE pentru 2008, care va fi transmis până la sfârşitul lunii iunie a.c. la Comisia Europeană.

Dl. Alessandro Rainoldi, reprezentantul Comisiei Europene a remarcat faptul că valoarea proiectelor depuse depăşeşte, la majoritatea operatiunilor, alocările pentru apelurile lansate şi a subliniat importanţa fondurilor structurale care pot ajuta economia, mai ales în această perioadă de criză. Acesta a subliniat, la finalul reuniunii, importanţa intensificării eforturilor din partea Autorităţii de Management şi a Organismelor Intermediare pentru a asigura o implementare cât mai eficientă a programului, atât prin întărirea structurilor administrative implicate în gestionarea programului, cât şi prin îmbunătăţirea gradului de conştientizare a beneficiarilor cu privire la modul de accesare şi implementare a fondurilor alocate POS CCE.

Sursa: AM POSCCE

Vizualizări: 89