Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Instruiri pentru micii intreprinzatori din Regiunea Centru

Un numar de circa 30 reprezentanti ai microintreprinderilor finantate prin Programul Operational Regional au fost prezenti la sesiunea de intruire organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru la sfarsitul acestei saptamani la Alba Iulia. Prezenti la Alba Iulia, administratorii firmelor, alaturi de consultanti, au participat la sesiunea de instruire pe parcursul careia au primit informatii utile referitoare la documentatia necesara derularii proiectului, dar si despre posibilitatea dezvoltarii afacerilor proprii prin participarea la evenimente sau identificarea unor parteneri straini de afaceri prin reteaua BISNet, retea pusa la dispozitia firmelor din Regiunea Centru printr-un proiect derulat de catre ADR Centru.

Pe parcursul celor trei ore de instruire si discutii, au fost prezentate administratorilor si consultantilor prezenti, conditiile ce trebuie indeplinite pentru a fi decontate cheltuielile proiectului si documentele necesare pentru rambusare, cazurile si modalitatile de modificare a contractelor de finantare. Un accent deosebit a fost pus asupra atribuirii contractelor de lucrari si respectarea prevederilor legale ale contractelor de achizitii, dar si asupra monitorizarii proiectelor, respectiv a verificarii implementarii corecte ale acestora pe parcursul derularii lor, dar si dupa incheiere. Respectarea identitatii vizuale, precum si promovarea unitara a finantarii nerambursabile obtinute prin Programul Operational Regional, a fost o alta tema abordata in timpul discutiilor.

Sesiunea de instruire s-a incheiat prin prezentarea oportunitatilor de colaborare a firmelor din Regiunea Centru cu parteneri de afaceri straini, colaborare ce a fost ilustrata si prin prezentarea unor rezultate concrete. Prin proiectul BISNet, derulat de catre ADR Centru, se ofera IMM-urilor din Regiunea Centru oportunitatea de a se putea dezvolta, prin indentificarea de parteneri de afaceri in Europa, a unor furnizori sau distribuitori de tehnologie pe domenii specializate, precum si posibilitatea promovarii tehnologiilor produse in regiune pe piata europeana. Pentru promovarea oportunitatilor de finantare, de colaborare sau de participare la evenimente, prin reteaua BISNet Transylvania, expertii ADR Centru editeaza lunar un newsletter informativ destinat IMM-urilor.

„Documentele prezentate au fost adaptate microintreprinderilor si necesitatilor lor. Discutiile intalnirii s-au axat pe toate aspectele importante din contractele de finantare, dar am incercat sa le atragem atentia asupra punctelor cheie unde, pe parcursul celor 10 ani de munca in domeniul derularii fondurilor, am intalnit probleme, sau unde alti beneficiari au avut probleme. Implementarea acestor proiecte, pe parcursul derularii lor, se va realiza printr-o relatie de colaborare si comunicare intre noi si beneficiari, iar ADR Centru, prin expertii sai, si-a afirmat inca o data deschiderea si sprijinul pe care-l acorda reprezentantilor Regiunii Centru, in absorbirea fondurilor sau identificarea altor modalitati de extindere a afacerilor sau activitatilor derulate”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 91