Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Toti banii aferenti schemelor de plati directe vor fi decontati pana la sfarsitul lunii iunie!

Ministerul Finantelor a anuntat ca pana la sfarsitul lunii iunie vor fi decontate in integralitate cheltuielile aferente schemelor de plati directe implicate in derularea Fondului European de Garantare Agricola.

Pana la aceasta data MFP a virat MAPDR suma de 400 milioane lei pentru asigurarea decontarilor de catre APIA a platilor catre beneficiari.  In vederea stimularii gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura in cadrul schemelor de plati directe, prin Hotararea Guvernului nr.461/2009, Ministerul Finantelor Publice a pus la dispozitia MAPDR suma de 1.870 mil.lei.

In vederea asigurarii prefinantarii cheltuielilor aferente schemelor de plati directe, mecanismul de implementare presupune ca, in baza solicitarilor formulate de MAPDR, MFP vireaza sumele esalonat, astfel ca pana la sfarsitul lunii iunie sa fie asigurata in integralitate decontarea acestor sume catre beneficiarii finali.

MFP va vira, pana la sfarsitul lunii iunie suma ramasa pana la concurenta a 1.870 milioane lei. Modificarile vizeaza, in principal, suportarea de la bugetul de stat a sumelor reprezentand TVA aferente sumelor pentru continuarea si finalizarea proiectelor ex-ISPA:

  • Schema de plata directa unica pe suprafata;
  • Schema de plata pentru culturi energetice;
  • Schema de plata separata pentru zahar.

Sursa: www.mfinante.ro

Vizualizări: 73