Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantari alternative pentru IMM-uri: 800.000 de euro de la BERD

IMM-urile pot beneficia de fonduri pentru dezvoltarea planului de afaceri, restructurarea companiei, studii de marketing, proiectarea si modernizarea liniilor de productie si multe altele prin intermediul programului de finantare a consultantei in afaceri Business Advisory Services. BAS este administrat de BERD si finantat de Ministerul Federal de Finanate al Austriei. Programul BAS functioneaza in 22 de tari din Europa si Asia Centrala.

Acest program s-a lansat in Romania la sfarsitul anului 2006 si este liber de implicarea institutiilor statului roman. Cererile de cofinantare se analizeaza de echipa locala a BAS si se aproba atat local de catre Directorul National al Programului cat si la Londra, de catre conducera centrala a programelor BAS, fara insa a exista intarzieri induse de aprobarea proiectelor la Londra.

Alocatia initiala a fost de 2 milioane de euro din care au beneficiat de finantare 118 firme pana in prezent (circa 650 000 euro). Momentan programul dispune de circa 800.000 euro pentru firmele cu capital integral sau majoritar romanesc, avand intre 9 si 500 de angajati si doi ani de existenta.

"Procedura de urmat pentru accesarea fondurilor BAS este simpla, transparenta (publicata pe site-ul nostru (http://www.basromania.ro/information-for-enterprises) si nebirocratica, evaluarea cererilor facandu-se de catre o echipa locala”, a declarat pentru NewsChannel.ro Daniela Marin, National Program Director, BAS Romania.

Timpul de analiza si aprobare a proiectelor este de patru sapatamani in total, impartit in doua etape:
- analiza preliminara, pe baza cererii de cofinantare care dureaza o saptamana;
- analiza proiectului pe baza documentatiei complete care dureaza trei saptamani;

Etapele de parcurs pentru obtinerea finantarii

  1. Verificarea eligibilitatii solicitantului si a proiectului de consultanta.
  2. Evaluarea societatii si a proiectului de consultanta pentru care se solicita co-finantarea
  3. Semnarea acordului de finantare nerambursabila intre client si BERD 
  4. Implementarea proiectului de consultanta
  5. Plata de catre client catre consultant a serviciilor de consultanta
  6. Rambursarea de catre BAS catre client a 50% din valoarea platilor facute catre consultant

Sursa: www.newschannel.ro

Vizualizări: 287