Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CEC Bank a acordat finantari in valoare de peste 160 milioane euro pentru proiectele din fonduri europene

CEC Bank a acordat finantari in valoare de peste 160 milioane euro pentru proiectele privind accesarea fondurilor europene, numai in primele 4 luni ale acestui an.

Din cele 166 de proiecte finantate in acest scop, 165 vizeaza investitii in sectorul de agricultura si in mediul de afaceri, a declarat Mirela Iovu, vicepresedinte CEC Bank. Prin creditele acordate de banca, antreprenorii au reusit sa atraga de la UE mai mult de jumatate de miliard de euro, valoarea granturilor contractate pana la mijlocul lui martie fiind de 556,1 milioane lei.

„Sunt foarte multe oportunitati de finantare, mai ales ca Ministerul Muncii a lansat de curand noi proiecte prin programul POSDRU, pentru care acordam in continuare sustinere atat prin finantarea cat si cofinantarea proiectelor de investitii”, a declarat Mirela Iovu, vicepresedinte CEC Bank.

Din ultimul trimestru al anului trecut si pana la 15 martie 2009, numarul total de proiecte pentru accesarea fondurilor europene finantate de CEC Bank a ajuns la 2.071, in valoare de 583 milioane lei. Dintre acestea, cea mai mare pondere este detinuta de IMM-uri, care au contractat 308 milioane lei prin cele aproape 700 de noi imprumuturi, din ultimul trimestru al anului trecut si pana la 15 martie 2009.

Potrivit reprezentantilor bancii, daca se pastreaza acelasi ritm de creditare soldul creditelor acordate firmelor se va majora cu inca 2 miliarde lei, pana la sfarsitul anului.
Sectorul agricol a solicitat in acest an peste peste 1.000 de credite noi, cu o valoare de peste 150 milioane lei.

Pentru programul SAPARD, banca a aprobat alte 231 credite in valoare de 174,3 milioane lei, in timp ce creditele punte pentru subventiile la hectar aferente anului 2009, in numar de 1.074 au atins un volum de 152,5 milioane lei, potrivit oficialilor bancii.

Din totalul creditelor acordate de CEC Bank companiilor si autoritatilor publice pana la finalul lunii aprilie, in valoare de 3,4 miliarde lei, aproximativ 25% s-au indreptat catre sectorul comertului, 19% in servicii, 17% in industrie si 16% in agricultura. Totodata, 3% din volumul total reprezenta credite acordate sectorului public, ce se ridicau la 125 milioane lei.

Sursa: www.newschannel.ro

Vizualizări: 84