Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Obiectul de activitate al FNG pentru IMM-uri a fost extins

Guvernul a decis extinderea obiectului de activitate al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri cu atributii de acordare de garantii pentru programul guvernamental „Prima casa”, destinat persoanelor care nu au o locuinta in proprietate, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Premierul a precizat, de asemenea, ca maine vor avea loc discutii intre reprezentanti ai Guvernului si cei ai mediului bancar cu privire la acest Program. „Vom porni de la doua conditii minimale: avans 5% din credit si dobanda mica, astfel incat toti cei care astazi sunt in situatia de a nu putea avea o locuinta in proprietate, sa poata avea acces la Programul „Prima casa”, a afirmat seful Executivului, mentionand ca dupa intrevederea cu reprezentantii bancilor va putea fi stabilit graficul de derulare al acestui program.

Premierul Emil Boc a amintit ca statul va garanta, prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, credite de pana la 60.000 de euro pentru persoanele care doresc sa-si cumpere o locuinta. „Pe baza mecanismului Fondului de Garantare pot fi practic garantate in Romania, prin acest program, locuinte in valoare de 1 miliard de euro”, a mentionat primul-ministru.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 100