Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

554 de proiecte contractate in primele patru luni ale anului!

Primul–ministru Emil Boc şi membrii Cabinetului au făcut o analiză a situaţiei proiectelor depuse, aprobate, contractate şi a plăţilor efectuate în perioada 22 decembrie 2008 – 30 aprilie 2009. Potrivit analizei făcute au fost depuse 1.153 de proiecte în valoarea de 11,8 miliarde de lei, au fost aprobate 1.159 de proiecte în valoare de 3,7 miliarde de lei şi au fost contractate 554 de proiecte în valoare de 3 miliarde şi jumătate de lei. S-au făcut plăţi către beneficiar în valoare de 351,8 milioane de lei se arata intr-un comunicat emis de Guvern.

Pentru a accelera absorbţia fonduri comunitare, Guvernul a luat un set de măsuri pentru simplificarea procedurilor legate de absorbţia fondurilor europene, pe care dumneavoastră le cunoaşteţi deja. Este vorba despre diminuarea perioadei de organizare a licitaţiilor de la 87 de zile la maximum 30. O altă măsură importantă vizează creşterea cofinanţării naţionale de la 15% la 20% pentru proiectele finanţate din fonduri europene.

În cadrul Comitetului Interministerial, premierul a subliniat că acest Guvern are determinarea necesară şi voinţa politică de a face ce trebuie pentru ca absorbţia fondurilor comunitare să fie un succes şi a mulţumit DG Regio si unităţii responsabile pentru România pentru sprijinul acordat autorităţilor române în accesarea fondurilor europene. La rândul său, Jean-Marie Seyler, director în cadrul DG Regio, a apreciat efortul Guvernului pentru îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor comunitare şi a arătat disponibilitatea pentru sprijinirea în continuare a acestor demersuri. De asemenea, Anastassios Bougas, şeful Unităţii pentru România, a asigurat de întregul său sprijin în accesarea şi utilizarea fondurilor europene, având în vedere importanţa pe care autorităţile române au acordat-o acestui domeniu prin includerea lui în planul de măsuri anticriză.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 90