Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aproape 200 de proiecte depuse in cadrul primului apel al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria

Prima solicitare de propuneri de proiecte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria 2007 – 2013, lansata de catre Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei din Romania a avut drept termen limita de depunere a proiectelor data de 30 ianuarie 2009.In cadrul apelului de proiecte, a fost alocata o suma de peste 16 milioane de euro.

Au fost primite in termen 196 de cereri de finantare, care au fost apoi evaluate din punct de vedere al indeplinirii criteriilor de depunere, proces care este in continuare in curs de desfasurare. Grantul total solicitat de catre aplicanti (31,5 milioane de euro) reprezinta aproape dublul resurselor disponibile in cadrul Solicitarii de propuneri.

Suma minima si, respectiv, maxima a finantarii nerambursabile acordate pe proiect poate varia intre 10.000 si 1,5 milioane de euro. Deciziile de acordare a finantarii vor fi luate de catre Comitetul Comun de Selectie al Programului, dupa evaluarea formala si a continutului aplicatiilor depuse. Solicitantii de finantare vor fi notificati, in privinta rezultatului final al evaluarii aplicatiilor lor, pana la sfarsitul lunii iunie.

In cadrul prezentei solicitari de propuneri, cea mai solicitata actiune s-a dovedit a fi 2.5.1. – “Cooperarea intre comunitati”, care a atras cel mai mare numar de aplicatii, urmata de 2.2.2. – “Elaborarea de proiecte de cercetare comune” si 2.1.3. – “Dezvoltarea turismului”.

Conform datelor disponibile, cele mai numeroare cereri de finantare au fost depuse de organizatiilor neguvernamentale (aproape o treime), autoritatile locale (24%) si institutiile de invatamant superior (20%).

Sursa: www.huro-cbc.eu

Vizualizări: 98