Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem sanitar mai performant prin proiectul „e-sanatate”

In baza protocolului de colaborare, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, impreuna cu Ministrul Sanatatii, Ion Bazac au constituit o comisie mixta formata din secretari de stat si experti care va gestiona si monitoriza implementarea strategiei societatii informationale din domeniul sanatatii.

Proiectul „e-sanatate”, punct distinct al strategiei e-Romania, se va concretiza pana la 1 mai, in executarea unui portal pe care toate institutiile medicale din Romania isi vor publica cheltuielile si veniturile in spiritul transparentei acestui sistem. De asemenea, se va urmari cu prioritate implementarea Cardului Electronic de Sanatate care va spori eficienta, promptitudinea si coerenta din sistemul medical.

Prin realizarea strategiei e-sanatate se doreste crearea unui sistem de sanatate performant si modern, cresterea accesibilitatii serviciilor medicale, precum si eliminarea discriminarilor in abordarea acestora, prin utilizarea instrumentelor specifice societatii informationale.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Vizualizări: 129