Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: 825 de proiecte in cadrul Masurii 322 se afla in procedura de evaluare-selectare

În zilele de 12 şi 13 martie 2009, domnul Liviu Harbuz, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, s-a deplasat în judeţele Galaţi şi Neamţ, pentru a purta discuţii referitoare la stadiul implementării Măsurii 322 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, dat fiind numărul foarte mare de cereri depuse pe aceasta măsură.

În cadrul Măsurii 322 - „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, în primele 3 sesiuni din anul 2008 au fost depuse 545 de proiecte în valoare de 1,18 miliarde de euro şi au fost selectate şi contractate 127 de proiecte în valoare de 313,9 milioane euro.

Pentru ultima sesiune din anul 2008 au fost depuse 825 proiecte în valoare de 2,1 miliarde euro. Aceste proiecte se află în procedura de evaluare-selectare la Agenţia de Plaţi pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit.
Secretarul de stat Liviu Harbuz a avut întâlniri cu toţi primarii, cu preşedinţii consiliilor judeţene şi cu reprezentanţii organismelor guvernamentale din judeţele Galaţi şi Neamţ pentru a se informa asupra problemelor pe care aceştia le întâmpină în elaborarea documentaţiilor şi, de asemenea, asupra posibilităţilor reale de care dispun pentru realizarea investiţiilor prin PNDR.

Prin Măsura 322 - „Renovarea şi dezvoltarea satelor” pot fi finanţate proiecte integrate de infrastructură de bază (apă, canalizare, drumuri, energie electrică, gaz), dar şi de amenajare a spaţiilor publice, servicii pentru populaţia rurală (grădiniţe, aziluri, etc.) sau renovarea monumentelor de patrimoniu.

Sursa: www.madr.ro

Vizualizări: 107