Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Semnarea Protocolului de Colaborare pentru Proiectul Brasov-Oras Digital

Dl. Marius Fecioru, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi dl. George Scripcaru, primarul Braşovului, au semnat Protocolul de Colaborare pentru elaborarea proiectului „Braşov – Oraş Digital”.
Semnarea protocolului face parte dintr-un proiect guvernamental, e-România, care propune o interconectare a instituţiilor publice şi interoperatibilitate între cetăţeni şi instituţiile publice.

Rezultatul urmărit: integrarea oraşului Braşov, din punct de vedere al Societăţii Informaţionale şi al Societăţii bazate pe Cunoaştere, în reţeaua europeană şi mondială a cunoaşterii; transformarea Primăriei Braşov într-un model de Instituţie Publică aflată în slujba cetăţenilor, prin calitatea serviciilor către cetăţeni, către mediul de afaceri, către mediul asociativ sau funcţionarii publici; punerea în practică, în concordanţă cu investiţiile sau programele realizate sau în curs de realizare, în concordanţă cu strategiile naţionale dar şi punerea în practică a unor programe de cercetare-dezvoltare-inovare în care să utilizeze resursa umană proprie, acesta fiind recunoscut pentru potenţialul universitar şi de cercetare.

Programul e-România, proiect strategic al M.C.S.I şi al Guvernului României, va asigura informarea cetăţenilor, servicii de calitate prin scurtarea timpului de răspuns la solicitările cetăţenilor, calitatea răspunsului şi creşterea încrederii cetăţenilor în administraţia publică.

Sursa: www.mcti.ro

Vizualizări: 77