Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Aproape jumatate din proiectele depuse la ADR Centru au fost respinse

La sediul ADR Centru, au fost depuse 269 de proiecte pentru finantare nerambursabila prin POR pana la data de 20.02.2009. Dintre acestea:

  • au fost respinse 124 de cereri
  • 140 de proiecte se afla in fazele de evaluare si precontractare
  • au fost contractate 5 proiecte din care:
  • 4 proiecte pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii de drumuri judetene finantate prin axa 2. Acestea sunt:
  • proiectul „Reabilitare DJ 132“ - beneficiar Consiliul Judetean Harghita;
  • proiectul „Valorificarea potentialului turistic si economic al Vaii Aiud, prin reabilitarea infrastructurii de transport DJ 107 M” - beneficiar Consiliului Judetean Alba;
  • proiectul „Modernizarea drumului judetean 106 Sibiu - Cornatel - Altana - Barghis – Agnita” - beneficiar Consiliul Judetean Sibiu;
  • proiectul “Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 142C” - beneficiar CJ Mures.
  • 1 proiect finantat prin axa 3, DMI 3.3, - „Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in Regiunea 7 Centru” - beneficiar: Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „CENTRUL TRANSILVANIEI”

Situatia completa a depunerilor de proiecte in cadrul ADR Centru pana la data de 20.02.2009 se regaseste in tabelul atasat.

Informatii de background:

Regiunii Centru i-au fost alocate prin Programul Operational Regional 483,62 milioane Euro reprezentand 10,90% din totalul fondurilor derulate prin POR. Distributia fondurilor se realizeaza pe axele prioritare ale Programului Operational Regional. Sunt 5 axe prioritare disponibile finantarii proiectelor elaborate de catre diferiti beneficiari pornind de la Autoritati Publice Locale, ONG-uri şi IMM-uri, unitati de cult, etc. Fiecare axa prioritara are alocat un anumit buget si cuprinde un numar de domenii de interventie care urmaresc realizarea unor obiective de dezvoltare regionala.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru
este organism intermediar in cadrul Programului Operational Regional si reprezinta organizatia unde se depun si se evalueaza cererile de finantare prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile structurale, alocate Regiunii Centru prin acest program.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Vizualizări: 94