Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consiliul U.E. saluta progresele inregistrate de Romania si Bulgaria!

Consiliul pentru Afaceri Generale, intrunit pe 23 februarie 2009 la Bruxelles, a formulat concluziile cu privire la progresele inregistrate de Romania si de Bulgaria in urma verificarilor.

Reluand concluziile anterioare, in special pe cele din data de 15 septembrie 2008, Consiliul vine in intampinarea rapoartelor interimare realizate de catre Comisie, specificand faptul ca impartaseste in totalitate concluziile acestora.

Consiliul ia nota de cooperarea eficienta si sustinuta dintre Bulgaria si Romania, pe de o parte, si Comisia Europeana si celelalte state membre, pe de alta parte.

De asemenea, in cadrul comunicatului se reafirma rolul hotarator pe care il are puterea politica pentru parcurgea pasilor necesari atingerii obiectivele fixate pentru perioada urmatoare.

Consiliul incurajeaza cele doua tari ca, in lunile ce urmeaza, sa-si intensifice eforturile prin adoptarea cursurilor de actiune necesare, pentru a obtine rezultate substantiale pe termen lung si pentru a consolida progresul deja inregistrat, in special in ceea ce priveste ariile scoase in evidenta de rapoartele interimare.

Consiliul va continua sa acorde atentie sporita progreselor inregistrate si asteapta elaborarea rapoartelor Comisiei din vara anului 2009.

Cristina Pojoga
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Consiliul Uniunii Europene

Vizualizări: 66