Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem de colectare a deseurilor finantat din PHARE

Consiliul Local al Comunei Ivesti, judetul Galati, impreuna cu partenerul sau de proiect Consiliul Judetean Galati, anunta finalizarea proiectului „Imbunatatirea colectarii si transportului deseurilor in comuna Ivesti, judetul Galati”. Proiectul, in valoare totala de 398.734,6 EUR din care 90% reprezinta finantare din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, este finantat prin Schema de finantare Phare 2004 – schema de Investitii pentru Proiecte Mici de Gestionare a Deseurilor.

Obiectivul general al proiectului a constat in imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din Comuna Ivesti, Judetul Galati. Obiectivul specific initial al proiectului a vizat imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor in comuna Ivesti, judetul Galati, intr-o perioada de 18 luni. Proiectul contribuie la protejarea mediului, prin punerea la punct a unui sistem de colectare selectiva si transport a deseurilor, in paralel cu o campanie de constientizare si de implicare a cetatenilor. La finalizarea proiectului, se constata diminuarea gradului de poluare, scaderea cantitatilor de deseuri depozitate necorespunzator precum si responsabilizarea civica a populatiei.

„Beneficiari directi ai proiectului au fost cetatenii comunei Ivesti. Prin acest proiect, am reusit sa rezolvam o serie de probleme legate de protectia mediului. Altfel, ar fi fost dificil sa respectam legislatia de mediu, directivele europene si sa asiguram implicarea cetatenilor in apararea mediului inconjurator. Am reusit sa atragem aproximativ 12 miliarde de lei vechi in investitii care vor contribui la imbunatatirea calitatii vietii in comuna noastra”, a declarat Cornel Hamza, fost viceprimar al Comunei Ivesti, judetul Galati si managerul acestui proiect.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 93