Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Impreuna pentru o comuna curata!

La 16 ianuarie 2009, Consiliul Local a Comunei Cumpana, judetul Constanta, a demarat implementarea proiectului „Colectare selectiva si constructia unei statii de sortare” finantat in proportie de 90% din fonduri comunitare prin programul Phare 2006 „Coeziune economica si sociala“.

Prin acest proiect vor fi create, pana la 30 septembrie 2009, 37 de insule de colectare selectiva a deseurilor, se vor achizitiona 200 de containere. De asemenea, se va achizitiona o compactoare de 18 mc si o autocompactoare de 12 mc. Pentru statia de sortare a deseurilor reciclabile se va construi o platforma betonata cu o suprafata de 863 m2, o hala de sortare cu structura metalica avand o suprafata de 470 mp. Pentru obtinerea rezultatelor scontate este indispensabila organizarea campaniei de constientizare si informare publica. Prin proiect se vor crea 19 locuri de munca.

Sprijinul va avea ca rezultat alinierea activitatior de colectare a deseurilor la cerintele legislatiei europene si nationale in domeniu, imbunatatirea autoritatii publice locale din comuna Cumpana de a contribui la protectia mediului, constientizarea si informarea populatiei si agentilor economici in legatura cu importanta participarii la programul de colectare selectiva. De asemenea, se va reduce cantitatea de deseuri depozitate si va creste procentul de deseuri recuperate si reciclate.

Pentru detalii suplimentare va puteti adresa Consiliului Local Cumpana, Str. Soseaua Constantei, nr. 132 - Departamentul de Investitii sau la tel 0241 730788, fax: 0241 739003, e-mail: primaria_cumpana@yahoo.com, persoana de contact : Jr. Nicolae Sorin Daniel - Manager Proiect.


Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 127