Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele din domeniul energiei şi cercetarii, castigatoare ale premiilor regionale pentru inovare

O centrală solară de pe insula franceză Réunion şi un centru de cercetare aeronautică din regiunea belgiană Valonia şi-au adjudecat două dintre premiile anuale pentru cele mai bune proiecte regionale, acordate de UE. Ţara Galilor, Grecia şi landul german Renania de Nord - Westfalia s-au numărat, de asemenea, printre câştigătorii premiaţi în cadrul ceremoniei RegioStars, desfăşurate luni, 16 februarie.

Premiile - trofee de cristal reprezentând o stea gravată cu laser - au fost înmânate de comisarul pentru politică regională, Danuta Hübner şi de primarul oraşului Amsterdam, Job Cohen, preşedinte al juriului. „Pentru a stimula competitivitatea şi ocuparea forţei de muncă în Europa, mai ales în aceste condiţii economice dificile, avem nevoie de idei noi şi de o gândire inovatoare”, a spus dna Hübner.

Alte două proiecte au primit menţiuni speciale. Unul dintre ele a reunit Scoţia, Groenlanda, Suedia , Finlanda, Norvegia şi Islanda în efortul de a elabora instrumente şi metode noi de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere în regiunile nordice. Celălalt proiect aparţine unor institute de cercetare din landul german Saarland şi vizează promovarea pe piaţă a expertizei acestora în domeniul industriei spaţiale.

Peste 50 de proiecte, din 18 ţări, au participat anul acesta la competiţia RegioStars, deschisă tututor proiectelor care obţin finanţare din fondurile UE pentru dezvoltare regională.

În Uniunea Europeană există regiuni care se confruntă cu provocări comune - de exemplu, îmbătrânirea populaţiei sau nevoia de energie durabilă. De aceea, premiile RegioStars oferă şansa prezentării unor proiecte care pot fi surse de inspiraţie şi pentru alte regiuni.

În urma preselecţiei, au rămas în competiţie 25 de proiecte.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 87