Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a renuntat la calculul asistentei financiare nerambursabile in cazul proiectelor generatoare de venit!

Pentru proiectele generatoare de venit finantate din FEDR sau FC a caror valoare este de sub 1 milion de euro s-a renuntat la anexa privind calculul asistentei nerambursabile.

Autoritatea de Management POR anunta ca pentru proiectele generatoare de venit depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional a căror valoare totală nu depaseste 1 milion de euro la cererea de finanţarea nu va fi anexat calculul asistenţei nerambursabile.

In urma identificarii a numeroase dificultati in aplicarea prevederilor privind calculul cheltuielilor eligibile pentru proiectele generatoare de venit, in special in cazul proiectelor finantate din Fondul Social European, dar si in cazul proiectelor de mici dimensiuni finantate din FEDR sau FC, Consiliul European a adoptat in luna decembrie RC 1143/2008 care amendeaza RC 1083/2006.

Astfel, Regulamentul nr. 1341/2008 stabileşte că prevederile art. 55 alin. (1) – (4) din Regulamentul Consiliului nr. 1083/2006 cu privire la proiecte generatoare de venit se aplică numai pentru proiectele cofinanţate prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională sau Fondul de Coeziune a căror valoare totală depăşeşte 1.000.000 Euro.

Proiectele finantate din FSE, in marea majoritate a cazurilor, nu sunt generatoare de venit( fiind proiecte de tip soft care genereaza venituri doar pe perioada implementarii lor). Totusi, in cazul existentei unor astfel de proiecte FSE, generatoare de venit, nu se anexeaza calculul asistentei nerambursabile, indiferent de valoarea proiectelor.

Descarca nota AMPOR
Descarca RC 1083/2006(romana)
Descarca RC 1143/2008(engleza)

Dragos Jaliu
www.fonduri-structurale.ro

surse:www.mdlpl.ro, www.europa.eu

Vizualizări: 133