Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansarea proiectului “Centrul de resurse pentru formare si consultantã în domeniul asistentei sociale”

Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului anuntã lansarea proiectului “Centrul de resurse pentru formare si consultantã în domeniul asistentei sociale” din cadrul Programului de Vecinãtate România - Moldova 2004-2006, Prioritatea 2 – Fondul Comun al Proiectelor Mici, implementat în parteneriat alãturi de Consiliul Raional Soroca.

Prin proiectul “Centrul de resurse pentru formare si consultantã în domeniul asistentei sociale” se urmãreste cresterea capacitãtii institutionale pentru organizatiile din domeniul asistentei sociale din judetul Vaslui si raionul Soroca, prin eficientizarea procesului de cooperare transfrontalierã. Acest deziderat se va realiza prin înfiintarea Centrului de resurse pentru formare si consultantã care are misiunea de a aduce o contributie la dezvoltarea si profesionalizarea serviciilor sociale în acesta regiune transfrontalierã.

Grupul tintã este format din personalul de specialitate al organizatiilor de asistentã socialã din judetul Vaslui si raionul Soroca. Centrul si-a propus sã devinã cel mai important partener al organizatiilor de servicii sociale din judetul Vaslui si raionul Soroca în pregãtirea si derularea de programe coerente destinate îmbunãtãtirii serviciilor sociale si a dezvoltãrii institutiilor care oferã aceste servicii.

Centrul de resurse va crea un sistem de valori organizatiilor si personalului angajat în sistemul de asistentã socialã, va contribui la dezvoltarea competentelor individuale si de grup, bunã comunicare pe orizontalã si pe verticalã, acces neconditionat la informatiile de specialitate.

Centrul de resurse lucreazã CU si PENTRU institutiile, organizatiile sociale, propunându-si sã sprijine cresterea capacitãtii institutiilor si organizatiilor pentru a putea rezolva eficient problemele complexe ale serviciilor sociale.

Proiectul dispune de un buget total de 55950 Euro, la care Autoritatea Contractantã contribuie cu 49000 Euro, reprezentând 87,58% din valoarea proiectului. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni si se va finaliza la data de 17.09.2009.

Persoanã de contact Morosanu Daniela – manager proiect
Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui
Vaslui, Sos. Nationalã Vaslui – Iasi, nr. 1, cod postal 730003
Telefon 0235315138; Fax 0235315346; E-mail: morosanu_daniela2002@yahoo.com

Vizualizări: 103