Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Firmele membre ARIES T mai competitive pe piata IT

Proiectul „Oportunitati. Dezvoltare. Cunoastere”, finantat in cadrul Programului PHARE Coeziune Economica si Sociala 2005 „Asistenta IMM pentru achizitionarea de servicii de consultanta in afaceri”, implementat in perioada martie 2008-ianuarie 2009 de Filiala Transilvania pentru Industrie Electronica si Software din România, s-a derulat in trei locatii diferite la nivelul regiunii Nord-Vest: Cluj-Napoca, Oradea si Baia-Mare, beneficiind de un buget de 101.000 Euro, din care 49,7% reprezinta contributie din fonduri publice.

Cofinantarea proiectului in proportie de 50,3% a fost asigurata de cele noua firme beneficiare directe: Codespring, Arobs Transilvania Software, Multinet, Centrul de Informatica Miniera, Finactiv, Brinel PC PROD, Informatica, Ro&Co International, VPlus. Acestea au beneficiat de servicii de instruire si consultanta in urmatoarele domenii: Managementul timpului, Comunicare, Managementul proiectelor, Abilitati de prezentare, Leadership, Management de produs, Delegare de responsabilitati, dar si in domeniul standardelor ISO pentru calitate, mediu si securitatea informatiilor. Ca urmare a acestor sesiuni au fost instruiti peste 150 de angajati, iar 5 firme au fost certificate ISO 9001(Centrul de Informatica Miniera, Informatica), ISO 14001(Ro&Co International, Multinet), si ISO 27001(Brinel PC PROD). Certificarile pe domenii ca: managementul calitatii, managementul mediului sau managementul securitatii informatiilor atesta capacitatea companiilor de a oferi servicii de calitate, in acord cu principii, standarde si proceduri recunoscute la nivel international.

„Rezultatele acestui proiect vor genera beneficii pe termen lung firmelor, contribuind la dezvoltarea abilitatilor soft-skill ale angajatilor, dar si la o mai buna organizare si gestionare a proceselor interne, fapt ce va conduce la cresterea competitivitatii acestora nu numai pe plan intern, dar si pe pietele externe”, declara Calina Retisan, manager de proiect.

Rezultatele proiectului, impactul lui la nivelul regiunii Nord-Vest, precum si bunele practici deprinse in cadrul acestui proiect vor fi diseminate la conferinta finala din data de 27 ianuarie.

Persoana de contact:
Calina Retisan, Manager de proiect
Tel./Fax: 0264-430520
Email: calina@aries-transilvania.ro

Sursa: MDRL

Vizualizări: 100