Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A doua sesiune de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a lansat cea de-a doua sesiune de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii, in vederea acordarii de asistenta financiara nerambursabila in cadrul Programului Operational Sectorial „Mediu” (POS Mediu).

Proiectele trebuie elaborate in concordanta cu obiectivele si strategia de finantare aferente Axei Prioritare 4 – „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii” a POS Mediu.

Propunerile de proiecte pot include urmatoarele categorii de activitati eligibile:

  • elaborare/revizuire a planurilor, strategiilor si a schemelor de management al ariilor naturale protejate si alte activitati conexe (activitati preliminare masurilor concrete de investitii sau conservare),
  • investitii in infrastructura pentru uz public orientata spre protectia si gestionarea mediului in ariile protejate,
  • activitati privind mentinerea si imbunatatirea starii de conservare favorabila a habitatelor in ariile naturale protejate,
  • activitati privind mentinerea si imbunatatirea starii de conservare favorabila a speciilor,
  • activitati de consultare, constientizare si informare,
  • activitati de instruire si cresterea capacitatii institutionale de gestionare a retelei de arii naturale protejate.

Data limita de transmitere a proiectelor este 30 aprilie 2009. Pentru informatii suplimentare si pentru depunerea cererilor de finantare, solicitantii se vor adresa Organismului Intermediar pentru POS Mediu.

Depunerea proiectelor va fi continua (pana la data limita mentionata mai sus), iar procedura de evaluare va incepe imediat dupa depunerea acestora la Organismele Intermediare.

Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 80