Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

APDRP a facut plati de 446,8 milioane euro

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) s-a angajat să deconteze în anul 2008, către beneficiarii din mediul rural, peste 514,4 de milioane de euro, din care până în prezent a plătit 446,8 milioane euro, restul de 67,6 milioane euro urmând a fi plătiţi până la sfârşitul anului. Din acestă sumă, 391,6 milioane euro provin de la bugetul Uniunii Europene, iar diferenţa de 122,8 milioane euro de la Bugetul Naţional.

Proiectele pentru investiţii în agricultură şi dezvoltare rurală sunt în valoare de 334,7 milioane euro, iar 179,7 milioane euro reprezintă plăţi directe acordate fermierilor prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Sumele din acest an pentru agricultură şi dezvoltare rurală sunt finanţate şi plătite ca urmare a derulării următoarelor programe naţionale prin APDRP:

  • Programul SAPARD cu o contribuţie de 247,1 milioane euro;
  • Programul de investiţii pentru agricultură (SAPARD românesc) cu o contribuţie de 83 milioane euro;
  • Programul Naţional de Dezvoltare Rurală:
                    - Măsuri de investiţii 4,6 milioane euro
                    - Plăţi directe 179,7 milioane euro

„Agenţia reuşeşte în această perioadă să contribuie la eforturile anticriză ale Guvernului şi ale Băncii Naţionale, aducând în economie peste 250 de milioane de euro în ultimul trimestru. Aceste plăţi înseamnă finalizarea a aproximativ 500 de proiecte cât şi crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă” a declarat Liviu Picior directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 92