Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

“Mai aproape în europa” la Rosiorii de Vede

În perioada 1 august 2008 – 31 ianuarie 2009, Municipiul Rosiorii de Vede deruleaza proiectul “Mai aproape în Europa” finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare CBC Romania – Bulgaria, componenta « People to people ». Finantarea se ridica la 36.109,29 Euro.

Proiectul intitulat “Mai aproape în Europa” se doreste a fi, pe de o parte, o continuare a initiativelor de cooperare transfrontaliera la care cele doua municipii partenere au participat prin proiectele implementate începand cu 2004, iar pe de alta parte îsi propune o latura de instruire în ceea ce priveste realizarea de proiecte la care vor participa atat specialisti din administratia publica locala din cele doua municipii partenere cat si reprezentanti ai institutiilor de învatamant care doresc sa realizeze proiecte de cooperare transfrontaliera si sa initieze parteneriate cu scolile din municipiile Rosiorii de Vede si Gorna Oryahovitsa dar si reprezentanti ai societatii civile din cele doua municipii.

Obiectivul general al proiectului este realizarea unui parteneriat durabil în initierea si derularea actiunilor finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala atat între autoritatile publice cat si între organizatiile non-guvernamentale.

Obiective specifice:
1. Cresterea accesibilitatii informatiilor privind fondurile structurale în randul functionarilor publici si reprezentantilor organizatiilor non-guvernamentale.
2. Constientizarea acestora asupra rolului si importantei Fondului European pentru Dezvoltare Regionala.
3. Stimularea interesului posibililor aplicanti asupra proiectelor ce pot fi derulate în cadrul programelor operationale ale Fondului European pentru Dezvoltare Regionala. < non- organizatiile si scoli publice, autoritatile între relationare de capacitatii>
4. Initierea contactelor între organizatiile civice din cele doua regiuni partenere pentru colaborari viitoare.

Rezultatele asteptate:
1) Doua conferinte de prezentare a fondurilor europene pentru cooperare transfrontaliera, una desfasurata la Gorna Oryahovitsa si alta la Rosiorii de Vede
2) Cursul de management de proiect desfasurat la Rosiorii de Vede
3) Suportul de curs
4) Ghid de prezentare a municipiului Gorna Oryahovitsa
5) Ghid de prezentare a municipiului Rosiorii de Vede
6) Pagina de web care va gazdui prezentarea proiectului si va sprijini potentialii parteneri romano bulgari printr-p baza de date ce va curpinde informatii despre participanti si interesele lor. Aceasta va fi accesibila gratuit.

Pentru informatii suplimentare:
Primaria Municipiului Rosiorii de Vede, Str. Dunarii, nr.58
Tel./Fax: 0247/466141; Tel.:00247/466250;
e-mail: postmaster@primariarosioriidevede.ro; persoana de contact Andrei Pompilia.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 133