Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Principalul beneficiar al fondurilor pe care Romania le va primi de la Uniunea Europeana este administratia locala

Principalul beneficiar al fondurilor pe care Romania le va primi de la Uniunea Europeana este administratia locala

Seful Executivului a vizitat Centrul de Afaceri Bucovina, un proiect realizat cu sprijinul fondurilor accesate de autoritatile locale prin programul PHARE.
„Principalul atu pentru dezvoltarea economica a zonei este o infrastructura moderna. Autoritatile locale trebuie sa profite de fondurile de care Romania va beneficia pentru a-si pune la punct infrastructura. Va fi o competitie acerba intre autoritatile locale pentru accesarea acestor fonduri si, de aceea, trebuie sa pregatiti proiecte care sa primeasca finantare”, a aratat primul-ministru Tariceanu.

Seful Executivului a precizat ca Guvernul a promovat Programul de dezvoltare rurala, program care va beneficia de o finantare de 30.000 de miliarde lei vechi pana in 2009. Acest Program poate fi accesat de autoritaþile locale pentru proiectele de realizare a infrastructurii locale - drumuri, poduri, podete, platforme de deseuri, sisteme de canalizare a apei si/sau staþii de tratare a apelor uzate sau sisteme de alimentare cu apa.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a vizitat salonul de industrie a lemnului si pe cel de mestesuguri populare din Centrul de Afaceri Bucovina. Seful Executivului a propus autoritatilor locale sa infiinteze o scoala de arte populare in zona pentru a incuraja pastrarea traditiilor. La salonul de mestesuguri populare, premierul Tariceanu s-a interesat de arta incondeierii oualor. La finalul discutiei, seful Executivului a primit cadou un ou incondeiat.

Autoritatile locale din Suceava au cerut sprijinul premierului Tariceanu pentru solutionarea problemei pe care au la nivel local in furnizarea gazului natural. Primul-ministru a aratat ca va cere ministrilor Administratiei si Economiei sa analizeze problema pentru a gasi o solutie de rezolvare a acestei probleme.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 10.11.2006
click aici pentru a citi tot articolul

Vizualizări: 72