Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

269 mil euro, valoarea totala a contractelor incheiate pe POR

Au fost semnate primele contracte finantate prin REGIO - Programul Operational Regional în Regiunea Vest László Borbély, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice si locuintelor, a semnat luni, 27 octombrie, la Timisoara, împreună cu Nicolae Iotcu – presedinte al Consiliului Judetean Arad, Constantin Ostaficuc - presedinte al Consiliului Judetean Timis, Costel Avram – vice-presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Gheorghe Nicolae Mehelean – primar al orasului Ineu, primele cinci contracte de finantare în cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 din Regiunea Vest.

„Am pornit acest program acum mai bine de un an, în iulie 2007, si este un program operational care s-a miscat repede, dovadă si semnarea celor cinci contracte de finantare de astăzi. Avem multe proiecte depuse si sper să începem să cheltuim acesti bani cât mai repede în folosul regiunilor. În momentul de fată sunt depuse proiecte în valoare de 2,2 miliarde EUR din care am contractat deja proiecte în valoare de 269,3 milioane de EUR. Până la sfârsitul anului se vor încheia contracte cu o valoare de peste 800 milioane EUR” a declarat ministrul László Borbély.

Cele cinci contracte se înscriu în domeniul de interventie 2.1 Reabilitarea si Modernizarea Retelei de Drumuri Judetene, Străzi Urbane - inclusiv Constructia/Reabilitarea soselelor de centură si au fost semnate la sfârsitul Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional desfăsurat în Regiunea Vest. La eveniment au mai participat Anastasioss Bougas, seful Unitătii România a DG Regio-Comisia Europeană si Anna Horváth, secretar de stat în MDLPL.

„Vreau să vă felicit pentru organizarea descentralizată a acestor comitete de monitorizare si pentru eforturile întregii echipe din minister, de accelerare a implementării, de lansare efectivă a acestui program. Sunt convins că 2009 va fi un an excelent în ceea ce priveste implementarea Fondurilor Structurale în România” a declarat Anastasioss Bougas.

Contractele de finantare semnate luni la Timisoara au o valoare totală de 191.167.168,11 RON – adică peste 53 milioane de euro si vor finanta proiecte în cadrul cărora se vor reabilita peste 90 de kilometri de drumuri din Regiunea Vest:

  • „Centura Sud Ineu” - depus de Consiliul Local Ineu, în valoare totală de 16.949.545 RON
  • „Modernizare tronson Julita – Mădrigesti, componentă a traseului turistic E68 Moneasa” – depus de Consiliul Judetean Arad, în valoare totală de 56.324.534 RON
  • „Modernizare DJ 668: DN 66 – Bucium Orlea – Gântaga, km 1+200 – 9+200”– depus de Consiliul Judetean Hunedoara, în valoare totală de 13.029.774,85 RON
  • „Reabilitare DJ 682 limita judet Arad – Periam – Saravale – Sânnicolau Mare, L=24 km” – depus de Consiliul Judetean Timis, în valoare totală de 43.332.708,11 RON
  • „Reabilitare drum judetean DJ 592, Buzias – Lugoj, km 25+000 – 54 + 200, L= 29,2 km”, depus de Consiliul Judetean Timis, în valoare totală de 61.530.636,15 RON

În cadrul Comitetului de Monitorizare a POR s-au discutat aspecte legate de stadiul implementãrii Programului Operational Regional, perspectivele financiare si rezultatele evaluării conformitătii sistemului de management ale POR. A fost analizat stadiul proiectelor de asistentă tehnică finantate de Comisia Europeană si au fost prezentate recomandările Comisiei Europene privind Raportul Anual de Implementare pentru 2007.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 97