Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aproape jumatate din proiectele depuse la ADR Sud Muntenia au fost respinse

Pana la data de 15 octombrie 2008 la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au fost depuse 75 de proiecte prin care se solicita finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional.
Din cele 75 proiecte depuse, 32 au fost respinse si un proiect a fost retras de catre aplicant.

Situatia proiectelor pe axe prioritare:

In cadrul axei 2 “Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale” (buget 124,76 mil. euro) au fost depuse 18 proiecte din care 2 respinse. Din cele 16 proiecte ramase, 13 sunt în curs de evaluare si au un buget total de 662.6 mil lei din care suma de aproape 538 mil lei este valoarea nerambursabila solicitata de catre potentialii beneficiari, 2 sunt în curs de precontractare si s-a semnat contractul de finantare pentru un proiect in valoare totala de 36.5 mil lei din care valoarea nerambursabila solicitata este de 29.4 mil lei.

Pentru sprijinirea mediului de afaceri regional si local (axa4) au fost depuse 55 de proiecte: unul pentru dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinirea afacerilor de importanta regionala si locala, retras ulterior de aplicant si 54 de cereri de finantare depuse pentru sprijinirea microintreprinderilor in valoare totala de aproximativ 57,5 mil lei. Dintre acestea, 28 de proiecte au fost respinse în urma verificarii conformitatii administrative si eligibilitatii, iar pentru 26 proiecte se asteapta avizul AM POR privind finalizarea etapei de evaluare tehnica si financiara.

In cadrul domeniului 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice ADR a primit doua proiecte, respinse ulterior, unul ca neconform administrativ si celalalt ca neeligibil.

Pentru domeniile de îmbunatatirea infrastructurii sociale (axa 3), reabilitarea siturilor industriale (DMI 4.2) si restaurarea patrimoniului cultural (DMI 5.1) nu a fost depus nici un proiect.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 85