Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansarea oficiala a proiectului de cooperare transfrontaliera „Expo Lugoj - Varset – Împreuna spre un viitor mai bun”

Marti, 7 octombrie 2008, ora 13.00, în Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Lugoj a avut loc lansarea oficiala a proiectului Phare „Expo Lugoj - Varset – Împreuna spre un viitor mai bun”, proiect elaborat de Primaria Municipiului Lugoj în parteneriat cu municipalitatea din orasul înfratit Varset (Serbia) în cadrul Programului de Vecinatate Romania – Serbia 2004 – 2006.

La aceasta întalnire au participat din partea romana primarul Francisc Boldea, membri ai Consiliului Local Municipal Lugoj si membri ai echipei de proiect, iar din partea sarba consulul Alexandra Djurica de la Consulatul Serbiei la Timisoara, Ivana Varga - responsabil de proiect din partea municipalitatii Varset, Vladimir Bajic - membru în Consiliul Executiv al Adunarii Comunale Varset si Radomir Muncan - consilier al primarului din Varset pe problemele cu Romania.

Valoarea totala al proiectului este de 228.450 Euro, din care finantarea Phare reprezinta 204.450 Euro (89.50%), iar cofinantarea locala este de 24.000 Euro (10,50%).

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea economica a zonelor Lugoj si Varset prin facilitarea contactelor între societatile comerciale si potentialii clienti din aceste regiuni. Proiectul urmareste stimularea si încurajarea schimbului de experienta si idei în domeniul dezvoltarii afacerilor, precum si al legaturilor comerciale între agenti economici din Lugoj si Varset prin organizarea unei expozitii transfrontaliere anuale în Lugoj la care vor participa firme lugojene si varsetene.

Pentru firmele participante, expozitia transfrontaliera creeaza conditii si oportunitati pentru: cunoasterea reciproca a ofertei economice; promovarea oportunitatilor de afaceri transfrontaliere; încurajarea interactiunilor si colaborarilor business-to-business; schimburi de idei de afaceri; schimburi comerciale. Toate acestea vor stimula cooperarea permanenta între reprezentantii mediului economic din cele doua orase înfratite si vor contribui la consolidarea si dezvoltarea afacerilor acestora.

Activitatile proiectului se vor desfasura pe durata a 12 luni. În timpul implementarii va exista un contact permanent între echipa de proiect lugojeana si partenerul varsetean pentru coordonarea si sincronizarea activitatilor, precum si pentru mediatizare si evaluari periodice.

Pentru informatii suplimentare: Liviu Savescu, asistent coordonator de proiect, tel. 0256/352240, e-mail relatii.internationale@primarialugoj.ro..

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 96