Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Atentionare beneficiari URBACT II

În data de 26 septembrie 2008 a avut loc, în Slovenia, la Ljubljana, Comitetul de Monitorizare al programului URBACT II.

Unul dintre aspectele discutate a vizat recomandările date de Organismul Independent de Evaluare al Programului, organism care are atribuţii de evaluare şi ierarhizare a propunerilor de proiecte. În acest context, s-a subliniat necesitatea ca toate recomandările formulate în momentul evaluării propunerilor de proiecte de către Organismul Independent de Evaluare să fie îndeplinite cât mai curând de către proiectele aprobate . În acest sens, Secretariatul Tehnic Comun URBACT II va prezenta în cadrul Comitetului de Monitorizare, un raport privind stadiul implementării la nivelul fiecărui proiect aprobat, a recomandărilor formulate de către Organismul Independent de Evaluare. În funcţie de stadiul de îndeplinire a recomandărilor, Comitetul de Monitorizare va putea lua decizia întreruperii finanţării unui proiect aprobat sau neaprobării continuării reţelelor tematice cu cea de a doua etapă, etapa de implementare.

De menţionat că, după aprobarea proiectelor, fişele de evaluare pot fi transmise partenerilor români URBACT II de către partenerii lider de proiect, în vederea îndeplinirii recomandărilor formulate cu ocazia evaluării scrisorilor de intenţie/aplicaţiilor finale ale proiectelor.

Pentru evitarea situaţiilor ca un proiect să fie declarat necâştigător în cadrul Comitetului de Monitorizare URBACT II, din data 21 noiembrie, care va analiza oportunitatea continuării reţelelor tematice cu cea de a doua fază, cea de implementare, sau pentru a se evita întreruperea finanţării proiectelor deja aprobate, Autoritatea Naţională URBACT II din România recomandă tuturor beneficiarilor URBACT II să se asigure, împreună cu partenerul lider de proiect, că toate recomandările formulate de către Organismul Independent de Evaluare au fost îndeplinite sau sunt în curs de îndeplinire.

Sursa:www.infocooperare.ro

Vizualizări: 66