Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Orasele din Romania primesc finantare

10 orase din Romania vor participa la proiectul „Sprijin pentru orase” din cadrul Programului URBACT 2002-2006. Cele 10 orase vor primi sprijin in vederea elaborarii strategiilor de dezvoltare urbana durabila care vor fi folosite ulterior pentru implementarea proiectelor finantate prin intermediul Programelor Operationale, in perioada 2007-2013.

Comitetul de Monitorizare URBACT a aprobat, in cadrul proiectului „Sprijin pentru orase” - aferent actualei perioade de programare, primele aplicatii depuse de orasele din Romania: Odorheiu Secuiesc, Iasi, Sighisoara, Alba Iulia, Bucuresti (sectorul 2), Timisoara, Piatra Neamt, Sacele, Brasov si Blaj.

Sprijinul asigurat de acest proiect consta in punerea la dispozitie a unui expert care va lucra cu autoritatile orasului sau ale municipalitatii care au solicitat asistenta, ajutandu-le sa defineasca si sa dezvolte strategii de dezvoltare urbana la diferite niveluri (oras, cartier/ zona din interiorul orasului).

Orasele eligibile pentru a participa la acest proiect au fost localitatile urbane din noile state membre (a caror populatie depaseste 20.000 de locuitori), precum si, in cazuri bine justificate, orasele din vechile state membre.

Secretariatul Tehnic Comun al programului URBACT, cu sediul in Franta (Paris), impreuna cu Ministerul Integrarii Europene din Romania, in calitate de Autoritate Nationala, vor organiza, la inceputul lunii martie, la Bucuresti, conferinta de lansare la nivel national a proiectului “Sprijin pentru orase”. Aceasta conferinta va marca si lansarea Programului URBACT II in Romania.

Programul URBACT II, ce se va derula in perioada 2007-2013, are ca principal obiectiv schimbul de experienta intre orasele tuturor statelor membre UE, elementul-cheie al programului fiind acela de cooperare intre orasele participante la proiecte. Avand in vedere ca, de la 1 ianuarie 2007, Romania este stat membru al Uniunii Europene, orasele din tara noastra vor avea posibilitatea sa depuna proiecte in vederea obtinerii finantarii pentru dezvoltare economica si sociala, dezvoltarea zonelor defavorizate si
dezvoltare durabila in mediul urban. Programul dispune de un buget aproximativ de 68 milioane euro.

Ministerul Integrarii Europene - 12.02.2007

Vizualizări: 97