Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cercetarea teritoriala în folosul factorilor de decizie

Unitatea de Coordonare a Programului ESPON 2013 din Luxemburg a publicat raportul final privind rezultatele sondajului de opinie care a avut ca scop identificarea temelor proiectelor de cercetare aplicatã care vor putea fi finantate din bugetul Programului ESPON 2013.

Sondajul de opinie, desfãsurat în perioada 16 iunie – 25 iulie 2008, s-a adresat autoritãtilor publice si factorilor relevanti din domeniul dezvoltãrii teritoriale din statele participante la program.

Concluziile raportului final privind rezultatele sondajului de opinie sunt utilizate pentru stabilirea temelor de cercetare aplicatã care vor fi propuse pentru viitoarele licitatii de proiecte ESPON, iar autoritãtile de gestionare a programului informeazã cã le au deja în vedere pentru pregãtirea urmãtoarei runde de licitatii.

Dintre temele deja propuse în cadrul prioritãtilor programului, majoritatea factorilor de decizie care au completat chestionarul au considerat ca fiind cele mai utile urmãtoarele douã teme: “dezvoltarea teritorialã policentricã si echilibratã” si “dezvoltarea zonelor rurale si legãturile urban-rural”. În ceea ce priveste identificarea unor viitoare teme pentru proiectele de cercetare aplicatã, factorii de decizie au acordat prioritate dezvoltãrii policentrice urbane si cooperãrii teritoriale.

Aceastã primã etapã de identificare a nevoilor autoritãtilor publice si a altor actori implicati în dezvoltarea teritorialã va creste gradul de utilitate al viitoarelor proiecte de cercetare aplicatã.

Raportul, în limba englezã, poate fi gãsit atât pe site-ul oficial al Programului ESPON: www.espon.eu (Rezultate sondaj de opinie), cât si pe site-urile MDLPL: www.mdlpl.ro si www.infocooperare.ro, în sectiunile dedicate programului.

Raportul realizat de cãtre Unitatea de Coordonare a Programului se bazeazã pe interpretarea rãspunsurilor primite la chestionar si reflectã opiniile fiecãrui respondent în parte. Rãspunsurile oferite întrebãrilor din chestionar nu pot fi considerate rãspunsuri oficiale ale institutiilor din care fac parte respondentii. De asemenea, raportul nu reflectã opiniile Comitetului de Monitorizare ESPON.

Mai multe informatii despre Programul ESPON 2013 puteti afla la www.espon.eu, www.mdlpl.ro, www.infocooperare.ro.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 78