Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin pentru autoritatile locale pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare durabila

Luni, 12 februarie a.c., Anca Daniela BOAGIU, ministrul integrarii europene, a participat la semnarea Memorandumului de Finantare dintre Primaria Sectorului 2 Bucuresti si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), pentru implementarea Agendei Locale 21 in sectorul 2. Memorandumul presupune acordarea unui sprijin financiar de 110.000 dolari, pentru intocmirea unei strategii de dezvoltare durabila a sectorului 2, a unui plan de actiune.

“Autoritatile locale trebuie sa gandeasca dezvoltarea comunitatilor pe termen lung, avand la baza strategii de dezvoltare durabila, un plan de dezvoltare care sa includa prioritatile pe termen scurt, mediu si lung, astfel incat sa poata fi programata resursa financiara nu numai pentru perioada 2007-2013, ci si pentru urmatorul ciclu bugetar european. Ministerul Integrarii Europene impreuna cu PNUD au lansat o serie de initiative care sa sprijine autoritatile locale in pregatirea strategiilor de dezvoltare durabila si a unor proiecte mature, finantabile din fondurile structurale. Una dintre acestea este proiectul realizat impreuna cu PNUD, cu un buget de 325.725 USD, din care 227.325 USD reprezinta contributia Guvernului Romaniei”, a declarat Anca Daniela BOAGIU.

in ceea ce priveste colaborarea cu autoritatile locale, in cadrul Programului Operational Regional, Ministerul Integrarii Europene a primit deja doua propuneri de proiecte de la municipalitatea Bucuresti, din partea regiunii Bucuresti -Iflov, spre a fi finantate din fondurile alocate acestui program. Este vorba despre revitalizarea zonei Palatului Voievodal „Curtea Veche”, proiect in valoare de 5.190.486 euro, si reabilitarea ecologica a lacurilor pe raul Colentina si a zonelor adiacente in vederea introducerii in circuitul turistic, in valoare de 13.035.000 euro.

Ministerul Integrarii Europene - 12.02.2007

Vizualizări: 89