Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectul "Servicii comunitare de prevenire a separarii copilului de familia sa"

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a lansat proiectul "Servicii comunitare de prevenire a separarii copilului de familia sa", finantat in baza Acordului de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei si ratificat prin HG. 928/2007. Proiectul reprezinta una dintre interventiile ANPDC pentru descentralizarea serviciilor sociale pentru protectia copilului la nivelul comunitatilor locale.

Obiectivul general al Proiectului il constituie dezvoltarea unei retele de servicii comunitare de tipul serviciilor de zi la nivelul municipiilor, oraselor si comunelor in vederea prevenirii separarii copilului de familia sa precum si dezvoltarea structurii de personal de la nivel local prin formarea unor persoane care sa indeplineasca cerintele impuse prin standardele privind protectia copilului.

Pentru infiintarea de servicii comunitare pot solicita finantare: Consiliile Judetene si Consiliile Locale ale municipiilor, oraselor, comunelor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, in conditiile prezentate in Manualul de Implementare a Proiectului postat pe pagina de internet a ANPDC (www.copii.ro).

Finantarea va fi atribuita in baza unui concurs de subproiecte in urma caruia solicitantii declarati castigatori pot primi pana la 80.000 Euro pentru infiintarea unui serviciu de zi.

Anunt de participare
Manual de implementare

Sursa: www.adrbi.ro

Vizualizări: 191