Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BRD acorda credite din surse BERD pentru cresterea competitivitatii IMM-urilor

BRD este banca participanta la acordarea imprumuturilor prin Facilitatea de finantare pentru cresterea competitivitatii Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania. Facilitatea de finantare este o initiativa a Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), a Comisiei Europene si a Guvernului Romaniei – prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei (MDLPL).

BRD – Groupe Societe Generale acorda, in cadrul facilitatii de finantare pentru cresterea competitivitatii IMM-urilor, CREDITE DE INVESTITII:
- moneda: RON/EUR;
- perioada de creditare: minim 18 luni si maxim 120 luni;
- finantare: de pana la 100% din valoarea proiectului.

Valoarea maxima a imprumutului din surse BERD este de 500.000 euro (daca valoarea proiectului este mai mare se va asigura finantarea din surse BRD) si va fi utilizat pentru investitii in unitati industriale, echipamente, software, ameliorarea sistemelor de management a intreprinderii etc. in vederea alinierii la standardele europene.

Facilitatea sprijina cresterea competitivitatii IMM-urilor din sectorul industrial, prin finantarea proiectelor de investitii care sa asigure conformarea cu legislatia in vigoare privind protectia mediului, securitatea si sanatatea in munca, calitatea si securitatea produselor. Solutie integrata pentru proiectele de investitii ale IMM-urilor prin:

  • Asigurarea sursei de finantare;
  • Furnizare de servicii de asistenta tehnica gratuita prin consultanti selectati de BERD in vederea identificarii si pregatirii proiectelor eligibile;
  • Acordarea unui stimulent financiar de 20% din valoarea imprumutului, direct de la BERD din fondurile Comisiei Europene la finalizarea investitiei pana la 31 noiembrie 2009.

Beneficiarii eligibili pentru accesarea acestei facilitati sunt IMM-urile cu actionariat majoritar privat (peste 50% capital privat) care activeaza in sectorul industrial si al serviciilor conexe si persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale care desfasoara activitati economice industriale.

Sectoare prioritare:
  • Fabricarea mobilei si prelucrarea lemnului
  • Electronice/Electrotehnice/IT
  • Textile
  • Industria alimentara
  • Detergenti si cosmetice
  • Piese de schimb/Componente pentru masini/utilaje
Persoanele interesate pot afla mai multe detalii accesind site-ul institutional al bancii www.brd.ro sau trimitand intrebari departamentului specializat, la adresa eurobrd@brd.ro .

Vizualizări: 129