Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BRD sprijina IMM-urile pentru implementarea de proiecte prin programe cu finantari europene

BRD detine o gamă completă de produse pentru finanţarea proiectelor cu componenta fonduri europene post-aderare destinate IMM-urilor.

Programele cu finantari europene sprijina, in perioada 2007-2013, dezvoltarea si modernizarea IMM-urile, în principal prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, prin Programul Operaţional Regional şi prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

BRD – Groupe Société Générale oferă facilităţi de finanţare destinate IMM-urilor, adaptate cerinţelor specifice programului accesat şi consultanţă financiară pentru identificarea structurii optime de finanţare, care să conducă la implementarea cu succes a proiectului.
Gama de produse de finanţare destinate IMM-urilor pentru proiecte eligibile prin programele operationale include:

  • EUROBRD Investiţii pentru co-finanţarea componentei de contribuţie privată necesară implementării proiectului cu componenta fonduri europene post-aderare. Creditul de investiţii va fi acordat în lei/euro, pe o durată de pana la 15 ani, cu o perioadă de graţie de maximum 36 luni.
  • EUROBRD Suport destinat să acopere decalajul între momentul efectuării cheltuielilor şi cel al încasării fondurilor nerambursabile. Creditul suport va fi acordat în lei/euro, pe termen scurt sau mediu, rambursarea fiind corelată cu decontarea fondurilor europene nerambursabile.

BRD – Groupe Société Générale finanţează în proporţie de până la 100% cheltuielile eligibile ale proiectelor cu componenta fonduri europene post-aderare.

IN PLUS

  • Credite pe termen scurt şi mediu pentru finantarea componentei de cheltuieli neeligibile;
  • Credit de tip revolving pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitate de prelungire;
  • Scrisori de garantie bancara, în funcţie de cerinţele specifice fiecărui program operational.

Structura garanţiilor este flexibila, fiind stabilita în funcţie de tipul proiectului şi specificul activitatii. De asemenea, sunt acceptate garanţii emise de fondurile de garantare cu care BRD - Groupe Société Générale are încheiate convenţii (exemplu: Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii - F.N.G.C.I.M.M.).

Totalul activelelor BRD - Groupe Société Générale se ridica, la sfarsitul lunii iunie 2008 la aproximativ 12 miliarde EUR. Cu peste 2,5 milioane clienţi, Banca operează o reţea de peste 800 de unităţi, având cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii vizitând site-ul institutional al bancii www.brd.ro sau trimiţând întrebări departamentului specializat, la adresa eurobrd@brd.ro .

Vizualizări: 147