Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

LÁSZLÓ BORBÉLY: De saptamana viitoare pot fi depuse proiectele pentru polii urbani

László BORBÉLY, ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor a avut o întrevedere, marti, 22 iulie 2008 cu reprezentantii consiliilor judetene având ca temã programele derulate de MDLPL, viitoare proiecte si posibilitãti de finantare.

„Am tinut sã avem aceastã întâlnire pentru cã sunt anumite probleme pe care numai împreunã le putem rezolva. În acesti ani cred cã am avut o relatie de parteneriat real si asa va trebui sã fie si de acum încolo”, a spus ministrul László Borbély.

Ministrul a fãcut o scurtã prezentare repartitiei fondurilor pe care MDLPL le-a primit în urma rectificãrii bugetare precizând cã, în cea mai mare parte, acestea au fost alocate programelor de infrastructurã ruralã: 60 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor de interes local, 90 de milioane de lei pentru cele douã programe de alimentare cu apã a satelor. De asemenea, 100 de milioane de lei au fost alocate în plus pentru constructia de sãli de sport. László Borbély a sustinut cã autoritãtile locale trebuie sustinute în continuare cu fonduri pentru aceste programe.

De asemenea, ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor a fãcut o scurtã prezentare a unui program pilot prin care în fiecare judet vor fi reabilitate drumuri de interes local, utilizând materiale si tehnologii noi.

În discursul sãu, ministrul László Borbély, a accentuat importanta pe care au consiliile judetene în pregãtirea unor proiecte pentru Programul Operational Regional.

„Suntem într-o perioadã densã. Trebuie sã stim ce facem cu proiectele finantate din fonduri europene. Dumneavoastrã trebuie sã inventariati programele pe care le aveti, sã realizati o etapizare în timp a proiectelor, si o strategie bine determinatã pe 4, 8 sau 12 ani. M-am întâlnit, sãptãmâna trecutã, la Burexelles, cu reprezentanti ai Comisiei care mi-au confirmat cã suntem în grafic în privinta POR. Suntem în faza în care aproape toate axele si domeniile de interventie au fost lansate. Iar, de sãptãmâna viitoare pot fi depuse proiecte si în cadrul Axei 1 pentru poli urbani în afara celor opt orase mari: Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta si Ploiesti”, a declarat ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor. László Borbély a solicitat reprezentantilor consiliilor judetene sã urgenteze constituirea asociatiilor de dezvoltare intercomunitarã necesare pentru depunerea de proiecte pentru Domeniul de interventie 3.3 – echiparea structurilor de interventie in situatii de urgentã.

În timpul dezbaterilor, reprezentantii consiliilor judetene au cerut clarificãri ale unor probleme ce tin de procesul de depunere al proiectelor, dar au venit si cu propuneri concrete în acest sens.
Sursa : MDLPL

Vizualizări: 76