Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cooperare romano-portugheza in domeniul muncii si afacerilor sociale

Protocolul de cooperare dintre Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei din România şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale din Republica Portugheză, semnat la Bucureşti la 1 august 2006, a fost aprobat miercuri, 9 iulie a.c., în şedinţa de Guvern.

Protocolul stabileşte modalităţile concrete de cooperare în domeniul muncii şi afacerilor sociale dintre cele două Părţi, precum: asistenţă socială; proiecte trans-naţionale finanţate din Fondul Social European privind transpunerea principiilor EQUAL, promovarea economiei sociale; consultări; schimb de delegaţii de experţi; organizarea unor reuniuni cu caracter profesional: seminarii, ateliere, vizite de documentare; schimb de documentaţie şi informaţii cu caracter profesional; încurajarea cooperării în cadrul unor proiecte finanţate de organisme internaţionale; încurajarea cooperării între agenţiile executive şi instituţiile subordonate celor două Părţi Contractante.
Protocolul de cooperare va fi aplicat pe baza unor programe comune de lucru pe o perioadă de doi ani, în funcţie de posibilităţile financiare ale celor două Părţi.
Protocolul este valabil pentru o perioadă de patru ani de la data intrării sale în vigoare şi se va prelungi în mod automat, cu noi perioade de câte un an, dacă niciuna dintre Părţi nu îl denunţă.
Protocolul poate fi denunţat de oricare dintre Părţi, încetându-şi valabilitatea după 6 luni de la data transmiterii notei de denunţare.
Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 86