Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Clarificari cu privire la studiul de fezabilitate pentru proiectele finantate prin POR

Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a furnizat o serie de informatii necesare completarii in bune conditii a documentelor privind proiecte de dezvoltare regionala cu finantare REGIO.

a. A intrat in vigoare Ordinul comun MEF/MT/MDLPL nr. 915/465/415/2008, publicat in Monitorul Oficial nr. 424/5.06.2008, pentru aprobarea conditiilor contractuale generale si speciale la incheierea contractelor de lucrari. Contractele de lucrari cu finantare publica se vor incheia utilizand conditiile contractuale anexate la ordinul amintit.

b. Clarificari cu privire la neconcordante semnalate dintre prevederile HG 28/2008 si continutul studiului de fezabilitate descris in Ghidul solicitantului (anexa Modelul D).
1. In situatia in care procedura de achizitie in vederea elaborarii studiului de fezabilitate a fost lansata inainte de intrarea in vigoare a HG 28/2008 sau studiul a fost finalizat inainte de intrarea in vigoare a acestei hotarari de guvern, la cererea de finantare se anexeaza documentatia tehnico-economica sub forma de studiu de fezabilitate elaborat conform modelului orientativ prezentat in Ghidul solicitantului. Studiul de fezabilitate va avea o vechime de cel mult un an de la data depunerii cererii de finantare.
2. Daca procedura de achizitie pentru elaborarea documentatie tehnico economice a fost demarata dupa intrarea in vigoare a HG 28/2008, documentele vor fi elaborate in conformitate cu prevederile acestei hotarari de guvern.
3. Proiectul Tehnic si Detaliile de Executie nu fac obiectul verificarii cererii de finantare in etapa de verificare tehnica si financiara.
4. Expertiza tehnica si, dupa caz, auditul energetic se pot solicita beneficiarului, daca aceste documente sunt necesare in verificarea fundamentarii documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie.

Sursa: ADR Bucuresti Ilfov

Vizualizări: 145