Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi oportunitati de dezvoltare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013

În perioada 24 iunie - 1 iulie a.c., Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor în parteneriat cu Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Lucrãrilor Publice din Bulgaria, va organiza o serie de sapte seminarii în aria eligibilã a Programului de Cooperare Transfrontalierã România-Bulgaria 2007-2013, cu tema „Oportunitãti de dezvoltare deschise de Programul de Cooperare Transfrontalierã România-Bulgaria 2007-2013 - Lansarea primei licitatii de proiecte”.

Aceste seminarii vor avea loc, pe partea româneascã, la Slatina (24 iunie, Hotel Bulevard Prestige), Cãlãrasi (25 iunie Sala de Conferinte a Restaurantului Queen), Constanta (26 iunie, Aula Bibliotecii Judetene), pentru beneficiarii de la nivel local si regioanal, si Giurgiu (1 iulie, Consiliul Judetean), pentru beneficiarii de la nivel central. Pe partea bulgãreascã, la Razgrad (2 iulie), Veliko Tarnovo (3 iulie, Interhotel Veliko Tarnovo, Sala Pliska) si Montana (4 iulie, Casa Tineretului Obshtinski Mladejki dom).

Scopul principal al seminariilor este pregãtirea potentialilor aplicanti pentru prima licitatie de proiecte din cadrul Programului România-Bulgaria. În acest sens, reprezentantii MDLPL vor explica ghidul solicitantului si modul de completare a cererii de finantare pentru ca la finalul perioadei de depunere a proiectelor sã existe cât mai multe proiecte acceptate pentru finantare.

Licitatia se va deschide în luna iulie, iar termenul limitã pentru depunerea proiectelor este 15 septembrie 2008. Domeniile în care se pot depune proiecte sunt: mediu, transporturi, tehnologia informatiei si comunicatiilor, dezvoltare economicã si socialã. Aceastã primã licitatie deschisã de proiecte se adreseazã proiectelor „soft”, respectiv proiecte care nu necesitã investitii: organizarea de evenimente, realizarea de studii si strategii, schimb de experientã etc. Suma totalã alocatã pentru aceastã licitatie este de aproximativ 16 milioane euro.

Activitãtile derulate în cadrul seminarului se adreseazã principalelor categorii de beneficiari eligibili pentru acest program, respectiv institutii publice si ONG-uri din România si Bulgaria. Seminarul va avea un pronuntat caracter practic, interactiv, participantii având ocazia, încã o datã, sã creeze si sã consolideze parteneriate, sã îsi armonizeze ideile de proiecte si sã primeascã lãmuriri pentru buna dezvoltare a proiectelor din partea autoritãtilor competente.

Detalii despre aceastã licitatie de proiecte puteti gãsi pe site-ul oficial al programului www.cbcromaniabulgaria.eu.

Atasat gãsiti agenda generală pentru toate evenimentele si formularul de înscriere la seminarii.

Persoanã de contact:
Pentru seminariile organizate în Bulgaria. Daniel Faur
, Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Transfrontalierã România-Bulgaria, Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, Mobil: 0749.196.200, Fax: 0040 372 111 431, e-mail: daniel.faur@mdlpl.ro;

Pentru seminariile organizate în România: Cornelia Horumba, LDK Consultants, Fax:0040/21/312.29.53, Mobile: 0040.721.06.07.24, e-mail: cornelia.horumba@ldk.ro

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 112